border collie luistert niet

Border Collie luistert niet? Dit zijn de oorzaken!

Border collies zijn erg loyale honden. Ze zijn de meest intelligente honden en luisteren altijd naar hun baasje. De ervaring van mijn Border Collie luister niet, moet dus een andere verklaring hebben. Waarom luistert een Border Collie niet? Waarom is hij altijd met iets bezig en negeert hij mij? Border Collies hebben aandacht van hun baasje nodig en als dat gewaarborgd is, kan de hulpkreet mijn Border Collie luistert niet, worden beantwoord!

boek border collie

Jouw Border Collie zal niet naar je luisteren als jij zijn behoeftes niet volledig vervult. En deze behoefte bestaat uit dagelijks bewegen en spelen met hem. Border Collies zijn over het algemeen eenpersoonshonden die altijd de aandacht zoeken het het baasje. Border Collies worden agressief als ze niet dagelijks beweging krijgen want dat hebben ze nodig. Ook kunnen ze destructief worden en dingen in huis gaan slopen door een gebrek aan aandacht en beweging.

Border Collie Luistert niet: waarom?

Border collies zijn energieke honden en ze hebben dagelijks beweging nodig om deze energie kwijt te raken. Al je deze beweging niet faciliteert, zal jouw Border Collie stoppen met luisteren naar jou en commando’s. Het wordt een probleemhond die ook agressief kan worden.

border collie luistert niet

Border Collie luistert niet naar commando’s

Border collies stoppen met luisteren naar commando’s en negeren het baasje. De reden hiervan is een gebrek aan beweging. Jouw hond zal zelf blijven bewegen en dingen zoeken om zelf in beweging te blijven om zijn energie kwijt te raken. Geef jouw hond dus de beweging die hij nodigt heeft en hij zal weer gaan luisteren.

Border Collie luistert niet als ik schreeuw

Schreeuw nooit naar een Border Collie ook al heeft hij iets fout gedaan. Negeer hem gewoon en probeer het slechte gedrag te corrigeren door training. Schreeuwen naar een Border Collie maakt hem agressief en hij zal je haten en dat zal resulteren in het feit dat hij niet meer zal luisteren.

mijn border collie luistert niet

Roedelleider

Jouw Border Collie zal niet naar je luisteren als hij zichzelf ziet als de roedelleider. Laat jouw Border Collie niet als eerste door de deur gaan. Houd goed in gedachte dat jij de roedelleider bent. Dit zal ervoor zorgen dat je jouw hond onder controle hebt.

Haat

Sommige Border Collies houden niet van extra liefde en knuffelen en dat kan de reden zijn voor een Border Collie luistert niet. Als je aanvoelt dat jouw Border Collie niet houdt van jouw manier van aanraken of de manier waarop je hem knuffelt, stop er dan mee. Dit voorkomt dat jouw hond je gaat haten en je gaat vermijden.

Border collies zijn eenpersoonshonden. Het zijn ook hele gehoorzame honden, maar soms kan het voorkomen dat jouw Border Collie niet luistert. Daar is altijd een reden voor dit onbekende gedrag. Soms is hij bezig met iets dat veel interessanter is. Een gebrek aan beweging is vaak de reden voor een Border Collie luistert niet.
boek border collie