Border Collie pup opvoeden

Border Collie pup opvoeden? Hier moet je rekening mee houden!

Ontdek hoe jij jouw Border Collie Pup opvoeden kunt en kan verzorgen met de vereiste liefde en zorg.

Het meenemen van jouw Border Collie naar huis is een leuk en onvergetelijk moment. Het hele gezin zit vol spanning te wachten en als er kinderen zijn, zullen ze niet kunnen wachten om met de pup te spelen.

Het opvoeden van een Border Collie pup kan een uitdaging zijn! Waar moet je wel en niet rekening mee houden? Hoe zorg je ervoor dat jouw Border Collie pup een leven vol geluk en plezier zal hebben?

boek border collie

Border Collie Pups en de reis naar huis

De ene Border Collie pup kan misschien niet tegen auto rijden en zal ziek worden of gestrest raken. Andere pups vallen juist in slaap tijdens de reis en hebben helemaal nergens last van.

Als je niet wilt dat jouw Border Collie Pup ziek wordt tijdens de reis naar huis, moet je ervoor zorgen dat de pup niet te veel te eten heeft gehad voordat de reis begint. Geef de pup een kleine maaltijd een uurtje voor het vertrek naar huis. Een te lege maag, maar ook een te volle maag kan reisziekte triggeren bij de pup.

Het is handig op de Border Collie pup met twee personen op te halen. Als de een rijdt kan de andere persoon de pup goed in de gaten houden. Zorg dat je een bench in de auto hebt die ook dicht kan, waarin de pup kan als hij tijdens de reis probeert weg te komen.

Als je een doos gebruikt zorg dan voor een rubberen mat of kranten op de bodem op uitglijden van de pups te voorkomen als de pup in de doos plast of water morst.

border collie voer

Border Collie Pups En voeding

Vraag aan de fokker wat de pup altijd heeft gegeten en ga niet zomaar op een ander merk over.

Net zoals andere honden kunnen Border Collie pups last krijgen van hun maag of diarree als voeding te snel wordt aangepast.

Als u toch van voeding wilt veranderen meng dat het oude voer met het nieuwe voer voor 4 dagen zodat de pup er langzaam aan kan wennen.

Geef de Border Collie pup circa 3-5 maaltijden per dag.

In het voer moeten genoeg voedingsstoffen zitten. Bespaar dus niet op het eten. Het voer van veel bekende merken zijn uitstekend van kwaliteit, maar kijk goed wat er in zit.

Zorg ervoor dat de voerbak niet constant gevuld is. Hierdoor kan jouw Border Collie pup een verkeerde eetgewoonte ontwikkelen, want hij weet dat er altijd eten is.

Dit is overigens ook niet hygiƫnisch omdat bacteriƫn zich kunnen vormen.

De dierenarts en jouw Border Collie pup

Ook Border Collie pups hebben het nodig om te worden ontwormd. Voorwaarde voor een gezonde Border Collie pups is daarom een bezoek aan de huisarts. Standaard bij een controle is het toedienen van een vaccinatie en het geven van een vlooienbehandeling.

Het is wel vaak zo dat een Border Collie fokker deze zaken al heeft geregeld, dus vraag hiernaar!

border collie spelen

Opvoeden Border Collie Pup: Het Zindelijk Maken

Het gebeurt niet vaak dat een Border Collie al helemaal zindelijk is als hij bij de fokker wordt opgehaald. Wees er dus op voorbereid dat de pup vroeg of laat een plasje in huis gaat doen.

Essentieel onderdeel van het opvoeden Border Collie pup is dat jij verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen van een correcte plasroutine of anders gezegd jouw Border Collie pup zindelijk maken.

Laat de pup 5 a 6 keer per dag plassen en ook in de nacht zal je misschien 1 tot 2 keer uit bed moeten om de pup zijn behoefte te laten doen.

Een jonge hond moeten hun ontlasting kwijt nar het slapen, maar ook circa 10 minuten nadat ze hebben gegeten.

Zorg er dus voor dat de pup zijn behoefte doet telkens na de maaltijd en drinken, na het spelen en na het slapen, zodat hij geen plasje in huis achterlaat..

Geeft de pup signalen af dat hij zijn behoefte moet doen, zorg dan de pup naar de vaste plek gaat waar hij zijn behoefte kan doen.

Beloon de pup als hij zijn behoefte heeft gedaan op de aangewezen plek hiervoor. Let op dit is heel belangrijk voor het opvoeden van een Border Collie pup. Een pup op deze manier belonen, motiveert hem op dit gedrag te herhalen.

Straf jouw Border Collie niet meteen als het een keer fout gaat. Het enige dat jouw pup hiervan meekrijgt is dat hij niet in jouw buurt moet plassen.

Het bezit van een Border Collie pup is leuk en uitdagend, maar is ook een enorme verantwoordelijk die serieus genomen moet worden om het ontwikkelen van slechte gewoontes te voorkomen.

We hebben het nu alleen maar gehad over de zorg, maar vergeet niet dat Border Collie pups ook schade aan meubels en apparaten in huis kunnen aanbrengen.

Wil jij een goede verstandhouding met jouw Border Collie pup? Verzorg hem dan met veel liefde, aandacht en geduld.

boek border collie