Hoe oud kan een Border Collie worden?

De levensverwachting van een Border Collie is relatief lang en ze kunnen wel 10-18 jaar leven. De grootste oorzaken van de dood van een Border Collie zijn kanker, ouderdom en cerebrovasculaire aandoeningen.

Van enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen van Border Collies, zoals heupdysplasie, collie-oog, epilepsie, hypothyreoïdie, progressieve retinale atrofie (PRA) en Trapped Neutrophil Syndrome (TNS), is bekend dat ze de levensverwachting van Border Collies verminderen.

Vroegtijdige behandeling en genezing van deze ziekten zijn cruciaal om de levensduur van uw Border Collie te verlengen.

Wist u?

Bramble is de oudste Border Collie die van 1 september 1975 tot 31 maart 2003 in het Verenigd Koninkrijk heeft gewoond. Hij heeft tot 28 jaar geleefd, wat zeer ongebruikelijk is voor een Border Collie..

Op 25-jarige leeftijd werd Bramble geregistreerd als ’s werelds oudste hond in het Guinness Book of World Records.

Bramble was een vegetarische hond die ’s avonds één keer per dag een kom vegans eet en volgens eigenaresse Anne Heritage veel beweegt.

Dit toont duidelijk aan dat dit ras met de juiste voeding en gezonde lichaamsbeweging langer kan leven dan normaal met de juiste zorg voor andere potentiële gezondheidsproblemen.

Want net als andere rassen hebben Border Collies ook veel potentiële gezondheidsproblemen en risico’s, wat hun levensduur verkort. Voor Border Collies komen de meeste gezondheidsproblemen van hun voorouders.

Fokkers kunnen zelfs de levensduur van een Border Collie voorspellen door de geschiedenis van hun familieleden te bekijken.